
Isetehtud mahl maitseb paremini kui poemahl. Mahla isetegemine on jällegi palju vaevarikkam, kui poest ostmine. Jõhvikamahla tegemisega saab natuke lihtsamalt hakkama, kui marjad osta või lasta vanaisal tuua :) Mahla tegemise ajal on köök mitu tundi kuumasid pudeleid, kuuma auru ja ettevaatusele manitsevaid vanemaid täis. Palju mõnusam oleks, kui mahlaaurutist voolaks valmis mahl välja sama lihtsalt, kui mahlapakist. Paraku tilgub mahl aurutivoolikust mõnikord isegi aeglasemalt kui kasepuust kevadine kasemahl. Lõpuks on kõik marjad otsas, pudelid mahla täis, tegijad puruväsinud ning talvel maitseb isetehtud jõhvikamahlast valmistatud morss imehea. Proovi järgi!
Raamatulugu kuula
Venno Loosaare esituses siit.
Mida lasteka fännid jõhvikamahla tegemise
kohta kirjutavad, loe siit.
No comments:
Post a Comment